Ga naar de inhoud

Simon and Garfunkel Acoustic

Simon and Garfunkel Acoustic: Sounds of Silence

‘Tijdens een spontaan akoestisch optreden, backstage ergens in Duitsland, ontdekten ze elkaars voorliefde voor Simon & Garfunkel. Het applaus smaakte naar meer…’ (Algemeen Dagblad 2016)

Ergens in Duitsland, backstage – tijdens een spontaan akoestisch optreden, kwamen Dennis Kolen en Jop Wijlacker achter hun gemeenschappelijke liefde voor Simon & Garfunkel.

Jop Wijlacker en Dennis Kolen halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs; van het ingetogen Sound of Silence, Scarborough Fair en Homeward Bound tot de aanstekelijke Mrs Robinson, The Boxer en Cecilia. 

De liedjes worden ondersteund met sfeervolle beelden en afgewisseld met spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Door de harmonieuze stemmen, intelligente melodieën en diepgaande teksten ontstaat er zelfs in de grootste, prestigieuze zalen een intieme en intense sfeer.

Jop Wijlacker en Dennis Kolen over Simon and Garfunkel

‘Ik herinner mij, dat ik als zevenjarig jongetje samen met mijn vader, moeder, broer en zus in de auto op weg was naar Zuid-Frankrijk. We hadden 3 bandjes: ABBA Greatest Hits, een bandje met gesproken avonturen, en Simon&Garfunkel’s Bridge Over Troubled Water. Deze laatste was onze absolute favoriet. Hoewel ik de teksten nog niet kon verstaan, werd ik gegrepen door de prachtige melodieën en harmonieën. De muziek van Simon and Garfunkel is tijdloos.

Ik heb nu zelf drie jonge kinderen en ook zij zingen en spelen graag de liedjes mee. Ik vind het bijzonder dat ik nu bijna 40 jaar later, samen met Dennis Kolen deze prachtige muziek mag vertolken in huiskamers en theaters.’ Jop Wijlacker

‘Als songwriter ben ik erg beïnvloed door Paul Simon. Recent verscheen in het Amerikaanse

muziekblad Rolling Stone een top 100 van beste liedjesschrijvers. Paul stond op nummer

acht. Wat dit precies betekent, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat Paul een van de grootste

componisten van onze tijd is. Zijn songs zijn ingenieus, intelligent en met heel veel toewijding

geschreven. Dit werd voor mij wederom duidelijk toen ik met Jop Wijlacker begon te repeteren

voor wat ‘Sounds of Silence’ zou worden. Het is een voorrecht om deze songs avond aan

avond te spelen. Het heeft mij er in ieder geval aan herinnerd, waarom ik zelf wilde schrijven!’ Dennis Kolen

Fragmenten

Algemene Tourinformatie

Muzikanten: Jop Wijlacker en Dennis Kolen
Regie: Jop Wijlacker en Dennis Kolen
Titel: Sounds of Silence 
Genre: muziektheater  
Duur: 80 minuten 
Fotocredits: Kees van der Niet (foto), Maarten van den Bosch (edit)

Affiche Sounds of Silence. AT-Next

Tourdata Simon and Garfunkel Acoustic

Van 2016 tot 2020 tourden Jop Wijlacker en Dennis Kolen met Sounds of Silence langs theaters in Nederland en België.