Ga naar de inhoud

Bio

Over Jop Wijlacker & Dennis Kolen

In 1997 leren Jop Wijlacker en Dennis Kolen elkaar kennen via de Rotterdamse muziekscene. Sindsdien zijn zij vrienden en hun muziekpaden kruisen elkaar regelmatig. Tijdens een spontaan akoestisch optreden, backstage in Berlijn in 2014, ontdekken ze elkaars voorliefde voor de muziek van Simon& Garfunkel.

Twee jaar later is de eerste theatertour een feit. Na diverse succesvolle theatertours met ‘Sounds of Silence’ (2016-’20) en ‘Two of Us’ Lennon&McCartney Acoustic (2020-’23) komen Dennis en Jop dit jaar terug met een nieuwe theatervoorstelling ‘Old Friends – Simon&Garfunkel Acoustic’, welke te zien zijn vanaf september 2023 tot mei 2024 in België en Nederland.

dennis kolen

Dennis Kolen

Dennis Kolen begint zijn muzikale carrière als frontman van de Rotterdamse band Wyatt, waarmee hij toert met artiesten als Anouk, Kane en The Golden Earring.

In 2005 brengt Dennis zijn eerste soloalbum ‘The Jinx’ uit. De plaat krijgt lovende kritieken en al snel volgen ‘Hard Road/Muddy Track’ (2008), ‘Revolution of the Romantics’ (2010), ‘The Years of DK’ (2012), en ‘Foreign Affairs’ (2013). Deze albums worden allemaal met vijf sterren bekroond door het toonaangevende muziekblad ‘Revolver/Lust for Life’.

Op het laatst genoemde album is Dennis te horen met Jazztrompettist Eric Vloeimans. De twee artiesten vermengen moeiteloos jazz en pop tot een unieke hybride mix. Het grote publiek leert Dennis kennen door optredens in DWDD en de RTL4 show ‘Wat kiest Nederland’, waarvan ‘Take me Down’ de openingstune is. 

Dennis Kolen

Jop Wijlacker

Jop wordt geboren in Rotterdam en verhuist in zijn zevende levensjaar naar België. Muziek is zijn grote hobby en al op vroege leeftijd ontdekt hij de veelzijdigheid van zijn stem. Na de middelbare school keert hij terug naar Nederland en studeert Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Daar komt hij in aanraking met muziek en toneel en doet zijn eerste podiumervaring op met de Hermes House Band. In 1996 studeert hij af maar hij blijft muzikaal actief in binnen- en buitenland.

In 2010 begint hij zijn eigen opnamestudio voor zijn activiteiten als zangcoach en stemacteur.

Sinds 2015 is het theater zijn nieuwe speelveld. Dit podium biedt hem de ruimte om zijn veelzijdigheid in stem en presentatie te ontwikkelen en zijn symbiose met z’n muzikale kompaan Dennis tentoon te spreiden.

Jop Wijlacker

27 oktober 2019 Wijlacker en Kolen in Theater Sneek